18 Nisan 2020

Armenia, Salento ve Filandia Notlari


Medellin'den sonraki durağım Quindio eyaletinin başkenti Armenia idi. İsminden dolayı çok merak ettiğim bir şehirdi. Bazı kaynaklarda Ermeni soykırımından dolayı şehre bu ismin verildiği söylenirken, bazılarında ise soykırımdan çok önce bu ismin verildiği söyleniyor. İsterseniz Wikipedia sayfasından siz de okuyabilirsiniz.
Güney Amerika'da yaptığım klasik hatalardan birini Medellin'den buraya yolculukta da yaptım. Haritada 200 km mesafeyi görünce otobüsle en fazla 4-5 saat sürer diye düşündüm. Maalesef 8 saatti ve dağların arasında çok zikzaklıydı. Eğer hassas bir mideye sahipseniz bulantı yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte bol bol ormanlar ve dağlar görebileceğiniz çok güzel bir doğa yolculuğu olarak da düşünebilirsiniz.



Armenia, Kolombiya yolculuğumda  beni şaşırtıcak derecede gördüğüm en modern şehirdi. Şehre varır varmaz Casa Quimbaya isminde çok şirin bir hostele yerleştim. Burada sadece 2 günüm vardı.  ehir merkezi çok turistik değil, ziyaret edeceğiniz çok fazla bir yer yok. Ama  bu 2 günü birazdan anlatacağım Salento ve Filantia kasabaları fazlasıyla doldurdu. 

Hostel'de Miller isminde Bogota'dan gelmiş bir Kolombiyalı ile tanıştım. Arada bir iş için gelip bu hostelde kalıyormuş. Yerli biriyle tanışmak iyi oldu çünkü beni yemek için kendim bulamayacağım uygun fiyatlı çok güzel bir yere götürdü. Sohbetimiz çoğunlukla Pablo Escobar ve Netflix üzerine oldu.

Casa Quimbaya

Dinner with Miller


Günü hostel, biraz yürüyüş, yemek ve biraz dinlenmekle geçirdikten bir sonraki gün sabah erkenden gezi için uyandım. Hostelin krep ve kahveden oluşan kahvaltısı işimi gördü. 40 dakikalık minibüs yolculuğu sonrası Filandia kasabasına vardım. Burası gören herkesin yaşamak isteyebileceği güzellikte bir kasaba.



Filandia'da 3 saat vakit geçirdim. Buranın gidilebilecek bir çok yer olsa da, benim vaktimin çoğunluğunu sokaklarda geçirdim. Tahminim tüm sokaklarını bitirdim. 




Filandia'daki en popüler turistik mekan sanırım Mirador Colina Lluminada isminde mimari yapısıyla ünlü bir rasathanedir. Oraya doğru jiplerle giden epey turist grupları gördüm. Benim çok fazla vaktim olmadığı için sadece uzaktan bakmayla yetindim.

Filandia'dan jiple yarım saatte Salento'ya geçtim. Bu da bir diğer Kolombiya'nın en güzel 15 kasabasından biri. Buraya varır varmaz öğle yemeğini yemek için çok güzel bir tasarıma sahip bir restoranta geçtim. Salento'da en fazla dikkatimi çeken mekanların güzel tasarımlarıydı.





Burada da Filandia gibi vaktimin çoğunu sokaklarını gezip fotoğraflar çekerek geçirdim. Arada bir de fırsat buldukça yerlilerle kısa sohbetler yaptım. Burada kasabayı tepeden görebileceğiniz yürüyüş yolu keyifli bir tepe var. Giderseniz tepeye çıkmanızı tavsiye ederim. Sizi Salento'dan bazı fotoğraflarımda başbaşa bırakayım.






Armenia, Salento ve Filandia'dan notlarımız da bu kadar. Bir sonraki durağımız Cali için tıklayın...

© 2020 aylakrobot.com








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder