18 Nisan 2020

Cali Notları


Kolombiya'daki son durağım bazıları için salsa bazıları için kartellerin merkezi, yine Narcos dizisinden hatırlayacağımız Cali şehriydi. Armenia'dan buraya otobüsle 3.5 saatte vardım. Otobüse 20.000 peso ödedim. 
Kolombiya yazısında her ne kadar gitmeseniz de olur desem de vaktiniz varsa gidin. Kendine özgü bir tarihi ve kültürü var. Ülkenin diğer şehirlerine nazaran daha fakir ve daha fazla güvenlik problemleri bulunan şehirdi. Buraya 2 gün ayırmıştım ve yeterli oldu. İlk hatam Airbnb'den kiraladığım apartmanın yeri oldu. Şehir merkezidir diye güvenli sanmıştım, meğer en tehlikeli bölgeymiş. Yukarıda gördüğünüz Iglesia San Fransico kilisesinin hemen yanındaydı. Akşam yalnız çıkma diye 2-3 kez uyarı aldım. Yalnız odam çok güzeldi:)


Sonradan öğrendim ki, kalmak için en güzel bölge Barrio San Antonio'muş. (Barrio İspanyolca'da mahalle demek). Neyse ki en azından gezdim bu bölgeyi. Calie'de hostellerin, güzel restoranların, sokak sanatlarının yoğunlukta olduğu mahalle. Giderseniz burada kalmanızı tavsiye ederim. 




San Antonio'da bir restoranda 4'lü yemek menüsü. Fiyat:6500 peso

Cali gezimin en önemli kısmını katıldığı Free Salsa and Art Tour oldu. Küçük bir gruptu. Başta salsa workshop falan olur sandım ama daha çok salsanın tarihi, önemli aktörleri, kültürü ve teknik bilgileri ile ilgiliydi. Bu kapsamda Salsa Müzesini de gezdik. Mesela Grupo Niche'yi daha önceden duymamıştım. Burada öğrendim. Cali'ye giderseniz böyle bir tura katılmanızı öneririm.

Şehir ortasında içinde müzik dinleyebileceğiniz dev saksafon





Cali'de görebileceğiniz en ilginç yerlerden biri Gato de Tejada isminde yükseklileri 3.5 metreyi bulan 15 kedi heykelinin bulunduğu parktır. 1996 yılında Kolombiyalı sanatçı Hernando Tejada tarafından yapılmış. Bence çok başarılı bir eser.




Her şehirde popüler bir buluşma yeri vardır. Cali'de bu yer Iglesia La Ermita kilisesidir. Free Tour organisayonlarının başlangıç noktası da burasıdır. 




Cali, Kolombiya'da bulunduğum şehirler içerisinde en ucuzuydu. Bunu pazarlarda, marketlerde daha fazla hissediyorsunuz. Muhtemelen biraz daha fakir bir şehir olmasından kaynaklanıyor. Merak ettiğiniz meyveleri, içecekleri çekinmeden alıp deneyin.




Cali ile birlikte Kolombiya turumuz sona erdi. Yazı dizisinin başında bahsettiğim gibi buraya 2 hafta yetmedi. Çok büyük bir ülke. İmkanınız olur da buraya gelirseniz çok daha fazla vakit ayırmaya çalışın. Böylece o ülkeyi ve kültürünü daha fazla yaşamış olursanız. Bununla birlikte aklınızdan çıkarmayın: dikkatli olun! 

© 2020 aylakrobot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder