24 Aralık 2016

Uğrayın: Sahra Dürüm Evi



Nasıl ki ilk gezi yazıma kendi memleketimden başladım, benzer şekilde ilk mekan yazısına da 8-10 yıldır aralıksız uğradığım restoranla başlamak mantıklı bir karar olacaktır.

Mekan Acıbadem/Kadıköy de İş Bankası blokları karşısında. Genişlik ve dizayn olarak  son bir kaç yıl içeresinde her ne kadar kendini yenilemiş olsa da, sıcaklığını korumaya devam ediyor. Kalitesini korumak için   şube açmıyorlar.

Hem işletmecisi Emin Ustan hem de garsonlar müşteriyle çok ilgili. Hepsi güler yüzlü ve mütevazi. Bir kaç kez gittikten sonra artık sizi unutmazlar. Acıbademde otururken ayda 2-3 kez giderdim. Ancak Küçükyalıya taşından sonra 2-3 ayda bir kez gitmeme rağmen, her defasında ismimle hitap etmeye ve sobet etmeye devam ediyorlar. Garsonlardan özellikle Ethem usta kral adamdır.

Servis kalitesi çok iyidir. Masanızı her zaman temiz tutarlar. Bir şeye ihtiyaç duyduğunuzda ufak bir bakış yetiyor, anında yanınızdalar. Yemek sonrası istediğiniz kadar çay içebilirsiniz. Ücret almazlar, ufak hesaplara girmezler.




Yemeklerin kalitesi de çok başarılı. Etler oldukça lezzetli. Kebap çeşitleri, lahmacun, içli köfte ve döner ana yemekler.  Menüler ve yanında gelen mezeler doyurucu. Tavsiyem ortaya bir karışık istemeniz çünkü neyi seçeceğinize karar veremeyebilirsiniz. Eğer midenizde yer kalırsa mutlaka künefesini de deneyin. İstanbulda daha iyisini görmedim şu ana kadar. Ortalama 20-40 lira arası oldukça zengin ve doyurucu bir masaya sahip olabilirsiniz. 

sahra dürüm, kadıköy, acıbadem

Yukarıdaki kare  uzun zamandır görüşmediğim 2 arkadaşımla dün geceden. Her zamanki gibi ortaya karışık. Bazı mezeler bize ücretsiz:)

Mekanın adresi ve menüsü için sitesine göz atabilirsiniz:


http://www.sahradurumevi.com/


                                                                                          

© 2016 aylakrobot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder