19 Nisan 2020

Peru'dan Notlar


Güney Amerika'da Kolombiya'dan sonraki durağım Peru'ydu. Burada maalesef Kolombiya'daki gibi 2 haftam yoktu. Sadece 5 gün ayırabilmiştim. Onun da 2 gününü Lima'ya 3 gününü ise Cusco ve Machu Pichu'ya ayırdım.
Buraya tavsiye edemeyeceğim VivaAir havayolu şirketi ile geldim. Web'den check-in yapmadığım için 72.000 peso ceza ödedim. Bu hayatımda web'den check-in yapmadığım için ödediğim 2. ceza oldu. İlki Hollanda'dan İspanya'ya giderken Ryan Air tarafından kesilmişti. Bir de uçakta tişörtlü olan tek kişiydim, öyle olmamak lazımmış, baya soğuk oluyor:)

Lima'ya iner inmez her tarafınızı taksi firmaları sarıyor. Turist olduğunuzu bildikleri için Miraflores'e gideceğinizi biliyorlar ve 60-70 Sole civarı fiyat çekiyorlar. Ben 25 Sole'ye Airport Service Bus'ı tercih ettim. Oldukça konforlu ve internet hizmeti mevcut. Sonradan duyduğum kadarıyla 30 Sole'ye falan Uber ile de beklemeden gidebiliyormuşsunuz.


Güney Amerika belki bir zamanlar bizim için ucuzdu ama paramızın değeri çok düştüğü için artık  öyle demek mümkün değil. Mesela bir su 4 Sole yani 10 TL'ye kadar çıkabiliyor. 

Buraya varır varmaz her zamanki gibi hostele yerleştim. 2 geceliğine 27 dolara kaldığım Kokopelli Hosteli hem lokasyonu hem de temizliği nedeniyle tavsiye ederim. Biraz dinlendikten sonra sahil tarafında yürüyüşe çıktım. Parque del Amor oldukça güzeldi. girdiğim bir AVM'de öylesine baktığım giyim mağazalarında fiyatlar uçuktu.





Akşam yemeğine kadar, sahil boyu yürüyüşü ve hostelin çevresindeki sokakları gezip bir kaç fotoğraf çekerek günü doldurdum. Miraflores, şehrin cazibe merkezi olmasına rağmen sakin diyebileceğim bir bölge.




Akşam yemeği için bugün biraz şanslıydım. Daha önceden İstanbul'a gelmiş ve bana couchsurfing'den mesaj atmış ama buluşmayı gerçekleştiremediğimiz Luz ile buluşacaktık. Beni Doomo Saltado isminde(dememe gerek yok, kendim bulamazdım) lokal bir restorana götürdü. Peru'nun mutfağı oldukça zengin. Menüden Lomo Saltado'yu seçtim. Yerel yemeklerinden biriymiş., çok lezzetliydi. Ama lomo'nun ne kadar şirin bir hayvan olduğunu sonradan öğrendim:)




Akşam hostele döndüğümde beni kötü bir sürpriz bekliyordu. Hayatımda bu kadar dağınık bir oda görmemiştim. 2 kişi ayakkabısıyla uyuyordu, ayaktakiler de selamsız sabahsızdı. İçeriği girdiğimde merak edip bir kapıya bile bakmadılar. Beni hostelden soğuttular. Neyse, altı üstü uyku için kullancağım diyip uyudum.

Sonraki gün gezmek ve sosyalleşmek için en pratik yol olan Free Walking Tour'a katıldım. Yaklaşık 3 saat sürdü. Plaza de Armas, Museo Convento San Francisco y Catacumbas, Centro Historico de Lima, Cathedral of Lima, San Pedro Church... gezdiğimizin noktalardan bir kaçıydı. Grupta yaşlı insanların çoğunlukta olmasından dolayı fotoğraf çekme konusunda çok zorluklar yaşadım. O nedenle grubu en arkadan takip etme yöntemini buldum. Diğer türlü önünde dakikalarca hareket etmeden durabilme yetenekleri beni geriyordu.






Turdan sonra şu Choco Museum'u da bir ziyaret edeyim dedim. Oldukça turistik bir mekan. 100 gram çikolata minimum 50 TL'ye denk geliyordu. Büyük ihtimal Avrupalılar için pek değildir ama paramızın değer çok düştüğünden bizim için pahalı denilebilir(Dolar şu sıralar 7 liraya yaklaştı. Mesela geçen yılki gibi 4-5 lira arası olsa belki o kadar pahalı gelmeyecekti.)



Lima'dan aktaracaklarım bu kadar. Umarım işinize yarar bilgiler çıkar. Bir sonraki durağım, dünyada milyonlarca gezginin Peru'ya gelme sebebi olan Cusco ve Machu Pichu için tıklayın...


© 2020 aylakrobot.com









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder