24 Aralık 2016

Küba Günlükleri: Varadero

cuba,küba,varadero,varadero beach,playa


4 günlük Havana macerasının ardından sıradaki rotamız plajlarıyla dünyaca ünlü sahil şehri Varadero. Sadece dinlenme ve yüzme amaçlı ziyaret edilen Varadero, Havanadan çok farklı. Kendine ait havaalanı var, çok turistik bölge. Bir çok Kübalı burayı Küba'dan saymıyor. Zamanla biz de saymamaya başladık.

Burada toplam 4 gün geçirdik. Tarihi bir yer olmadığını düşünürsek, plajların tadını çıkarmak ve dinlenmek için ideal bir süre.




cuba, küba, varadero, classic car, ford, chevrolet


Havana-Varadero arası yaklaşık 200 km. Buna rağmen Viazul sayesinde 4 saatte varabildik. Otobüs fiyatı 10 CUC. Keşke istasyon önündeki taksicilerle anlaşsaydık. Her şey bir tecrübe.

Havana'dan farklı olarak, kalacağımız Casa Particular'ı daha önceden ayarlamamıştık. Nasıl olsa ev ev dolaşarak bir oda bulucağımızı düşündük. Ancak işler çok da istediğimiz gibi yürümedi. Sıcağın altında 1 saatten fazla bir süre boyunca onlarca evin kapısını çalmamıza rağmen boş oda bulamadık. 26 Temmuz'un yıl dönemine geldiğimizden, zengin Küba'lılar da resmi tatilleri için burayı tercih etmişti.

cuba, küba, varadero, varadero beach, playa varadero


1 saatin ardından şans yüzümüze güldü ve karşımıza dünyalar tatlısı adam Esmildo'yu çıkardı. Bir insan hem geveze olur hem de kendini bu kadar sevdirebilir mi. Kaldığımız süre boyunca hem onunla hem de yan odadaki aileyle çok güzel sohbetler yaptık. İstanbul'dan aldığım Doluca kırmızı şarabımı burada feda ederek herkese ikram ettim. Hepsi de tadını beğendi.Varadero'ya yolunuz düşerse Esmildo & Norma'nın evini kesinlikle tavsiye ederim. Hem bahçelerinde, hem köpekleri Toby'le hem de kendileriyle vakit geçirilmesi çok keyifli.

cuba, varadero, casa particular, cubano, turco


cuba, varadero, casa particular, cubanos turcos

Hava çok sıcak ve nemli olduğundan, kaldığım süre zarfında sabah erken ve akşam geç saatlerde yüzmeyi tercih ettim. Ve bana göre öğlen saatlerinden çok daha güzeldi. Bundan sonra tercihim bu şekilde olmaya devam edecek.

cuba, küba, varadero, varadero beach, playa, amazing sky

Varadero plajı oldukça güzel. Suyu sıcak ve tamamen ince kum. Okyanusta yüzdüğünüzü sonuna kadar hissediyorsunuz. Özellikle güneşin batışındaki güzelliğin tadını yüzerken çıkarmalısınız. Deniz dibinde balıkları ve deniz yıldızlarını net görebiliyorsunuz.

cuba, küba, varadero, amazing beach, playa varadero, ninos cubanos


Gündüz vakitleri ise puro içme, kitap okuma, Toby'la oynama, Esmildo'yla sohbet, Esmildo'nun oğluna ait klasik arabaya hayran hayran bakma ve alışverişle geçti. Varadero alışveriş için de güzel bir yer. Sahil caddesi boyunca bulabileceğiniz çok güzel aksesuarların satıldığı dükkanlar var.


cuba, varadero, casa paritcular, dog

cuba, küba, varadero, puro, cigar


Varadero'da gece hayatı da çok renkli. Hem salsa hem de Club Beatles gibi Amerikanvari clublar bulabilirsiniz. Sebebini tam olarak bilemiyorum ama İtalyan turist sayısı çok fazla. Bizi sık sık İtalyan sanıyorlardı. Bir çoğu ilk kez Türkiye'den insanlar görüyordu.

cuba, küba, varadero, beach, playa varadero, salsa, reggeaton


Varadero'da 4 gün dinlenip enerjimizi topladıktan sonra, Trinidad rotamız için son hazırlıkları yaptık. Önümüzde bol yürüyüşlü günler olacak.

Not: Yazıdaki tüm fotoğraflar aylakrobota aittir. İzinsiz kullanılmaması rica olunur.



© 2016 aylakrobot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder