05 Mayıs 2017

Vize İşkencesi mi Uzak Diyarlar mı?

visa, schengen


Uzun bir aradan sonra Estonya-Letonya-Litvanya-Polonya ve Çek Cumhuriyeti turu için şu lanet vize işine girdim. Ve bugüne kadar vize isteyen ülkelerden kaçınmakta ne kadar haklı olduğumu bir kez daha farkettim. 

Bir çok arkadaşımın uzun uçak yolcularından üşenmesine karşın, benim tercihim halen bundan yana. Bu sebepledir ki son 3 gezim sırayla Brezilya, Küba ve Tayland olmuştu. Ne kadar doğru bir seçim yaptığımı, Schengen vizesi için ortalama bir derginin sayfaları kadar belge toplayınca farkettim.  

Bir çok insan uzak yerlerden 2 şeyden dolayı kaçınır. Bu 2 şeye karşı da cevaplarım şunlar olacaktır:

- Yolculuğun uzun olması:

1 gününüzü belgeleri toplamakla, 1 gününüzü de vize görüşmesine ayırmak yerine 12-15 saati uçakta geçirmek bana daha çok mantıklı geliyor. Kendinizle baş başa kalıp kafanızı dinleyebilir, uzun zamandır ihmal ettiğiniz kitabınızı okuyabilir, uzun uçuşlardaki hizmetlerden biri olan film seyrinin tadını çıkarabilir, bazen de çok farklı insanlarla sohbet etme imkanı bulabilirsiniz. Ama vize işlerinde buu zamanları hamallık işlere ayırırsınız.

- Pahalı uçak biletleri:

Uzak ülkelerin uçak biletleri pahalı olur. Bu konuda haklı olabilirsiniz. Ama bunun yanında o ülkeler çoğu kez Euro veya Dolar bölgelerinden daha ucuz olur. Uçak biletinin pahallılığını bu şekilde kısmi olarak telafi edebilirsiniz. 
Gelelim bonusa. Bir çok insan gibi ben de gezerken çok fazla kend, ülkemin vatandaşını görmek istemem. Bunun bir çok sebebi var. O ayrı bir konu. Uzak ülkeler bu konuda çok daha avantajlıdır. Mesela Küba'da hiç rastlamadım.

© 2017 aylakrobot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder