06 Ağustos 2017

Tartu'dan Yeme-İçme Notları



Genel olarak Estonya'nın damak zevki bize yakın. Aç kalmanız mümkün değil. Çorbadan, salatalara, et yemeklerinden burgerlara kadar her şeyi deneyebilirsiniz. Ayı eti de varmış ama ben denk gelmedim. Bira olarak Saku oldukça ön planda. Geçen yazımıda Tartu'dan bahsetmiştim. Estonya mutfağını yine bu şehir üzerinden anlatacağım.

Tartu, mekanların konseptleri bakımından benim için Lviv'den sonra gelen ikinci favori şehrim oldu. Sıradan bir kapıdan giriş yapıp hayranlıkla bakakalacağınız tasarımlara sahip bir çok mekan barındıyor. Bu yazımda da yemeklerden çok 3 mekanı sizlerle paylaşacağım. 

Püssirohukelder Gunpowder Cellar


Merkeze 5-10 dakika mesafedeki bu kafe restoran tarihi bir bina üzerine kurulmuş. Sadece büyüklüğüyle değil içi ve dış tasarımıyla da göz alıcı. Hem yiyecek hem de içecek olarak menüsü çok zengin. Çalışanlar çok kibar ve güleryüzlü. Fotoğraf çekmenize izin veriliyor(Bazı mekanlar bunu soğuk karşılayabiliyor). Bazı akşamlar canlı müzik de varmış. Bize denk gelmedi.



Pahupidi

Tatlı-kahve molası için şiddetle tavsiye edeceğim bir yer altı kafesi. İçeri girdiğiniz anda tuvaleti de dahil her yerin fotoğrafını çekmek isteyeceksiniz. 

Tartu pahupidi

Tartu Pahupidi

Möku

Akşam 9 dan sonra gitmeniz gereken bir pub. Neredeyse her gün bir canlı müzik veya tiyatro oluyor. Söylememe gerek yok, tabi ki tasarım şık bir konsepte sahip. Duvarlar grafiti ile donanmış. Çeşit çeşit biralar var ancak bazılarının fiyatı yüksek. Benim gibi gözü kapalı rastgele seçerseniz biraz tuzlu gelebilir:). İçerde fotoğraf çekilmesinden biraz rahatsız oluyorlar. Yaş ortalaması 20-25 arası. O nedenle kendimi biraz yaşlı hissettim:)

Tartu Mökü pub

Estonya Möku pub

Estonya, tartu möku pub



© 2017 aylakrobot.com

1 yorum: