05 Kasım 2017

Riga'dan Yeme-İçme Notları

Riga, cafe, costadoro

Riga'da yemek konusunda inanılmaz şeyler beklemeyin. Çok ünlü bir yemeklerini duymadım. Bizdeki gibi et, tavuk, patates... ağırlıklı. Sadece sosları, sunumları biraz farklı. O nedenle bütçeniz  de kısıtlıysa turistik olmayan, fiyatı daha uygun yerleri tercih etmenizde fayda var.

2 günlük Riga gezim boyunca denediğim restoran ve kafeleri sizinle paylaşayım:

Lido

riga, lido, riga restaurant, lido restaurant

Muhtemelen duymayanınız kalmamıştır. Doğu Avrupa şehirlerinin bir çoğunda olduğu gibi Riga'da da bir çok şubesi bulunan bir restoran. Yemek çeşitleri oldukça fazla ve güzel. Selfservis olarak kendiniz seçip alıyorsunuz. Karar veremediğiniz durumlarda ideal bir mekan. Fiyatları uygun ama ucuz diyemem. Tek sıkıntı, bizim gittiğimiz şubedeki(merkeze yakın) çalışanların biraz asık suratlı olması. Fotoğraf çekmenize bile tepki gösteriyorlar(Ne zararı varsa artık). 

Cafe Costadora




Uzun bir şehir turundan sonra yorulduysanız ve bir kahve molası vermek istiyorsanız, Cafe Costadoro fena bir kafe değil. Merkezde olduğu için turistik, ancak kek ve tatlı çeşitleri bol olduğu için cezbedici. 12 kilometrelik şehir yürüyüşünden sonra bana ilaç gibi gelmişti. Olumsuz diyebileceğim tek tarafı self servis olması ve bir kuyruk var ise sıranın yavaş ilerlemesi.

Cafe  Inn

riga, cafe inn

Bir başka kahve molası mekanı. Riga'nın Starbucks'ı diyebileceğimiz, Cafe Inn hem tasarım hem de fiyatlar bakımından çok tavsiye edilesi bir mekan. Çalışanları güleryüzlü.  

Central Market

riga central market, riga merkez pazarı

riga central market, riga merkez pazarı


4-5 dev binadan oluşan Riga Merkez Pazarı, sadece alışveriş değil, yemek yemek için de ideal bir mekan. Avrupa'nın en büyük alışveriş ve pazar yeri. Fotoğraf çekimleri ile başladığımız pazar turumuzu, balık yiyerek bitirdik. Farklı tatları denemekten çekinmeyin.

Ala Folklor(Folkklubs Ala Pagrabs)

Riga ala folklor, folkklubs ala pagrabs

Riga ala folklor, folkklubs ala pagrabs

Riga'nın en bilinen mekanı. Hem turistlerin hem yerlilerin yoğun ilgi gösterdiği bir restoran. İsminden tahmin edebileceğiniz akşamları yerel halk oyunları gösterisi oluyor. Ben izlerken oldukça keyif aldım. Yemek ve bira menüleri çok geniş. Tasarımı müthiş. Mutlaka her yerini gezin. Çalışanları çok güleryüzlü. Özetle buraya uğramadan Riga'dan ayrılmayın.

© 2017 aylakrobot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder