12 Ağustos 2018

Varşova'dan Notlar

varşova, warsaw, old town

Doğu Avrupa'da Vilnius'dan sonraki durağım Polonya'nın başkenti Varşova'ydı. Vilnius'dan buraya Lux Express firması ile 8 saatlik bir otobüs yolculuğu ile geldim. Bir çoğumuza göre bu uzun bir süre olabilir ve uçağı tercih edebilir. Ancak ben 10 saate kadar uçak yolculuklarını hep daha vakit alıcı bulmuşumdur. Ayrıca yolculuklardan da çok keyif alırım. Daha önceden indirdiğim Netflix dizilerimi izlemekten kitap okumaya, yanımda oturan kişiyle sohbet etmekten geçtiğim yerlerdeki doğal güzellikleri izlemeye kadar keyif alabileceğim çok şey yaparım.

Konaklama

Varşova'da hostelde kalmayı tercih ettim. İyi ki etmişim. Bugüne kadar kaldığım en güzel hosteldi dersem abartmış olmam. Hem odalarının temizliği, hem lokasyonu, hem kafeteryası hem de iç dekorasyonu ile Dream Hostel'i sonuna ladar tavsiye ederim. Çıktığınız anda şehrin tam merkezindesiniz.

warsaw, varşova, dream hostel

warsaw, varşova, dream hostel

Gezme Tozma

Krakow'dan dolayı Varşova bence haksızlığa uğramış bir şehir. Bir çok kişiden "Varşova'da ne var ki", "asıl yer Krakow"u duymaktan artık içim daralmıştı. Ben bu duyduklarıma inat tam 3 gün ayırdım buraya ve iyi ki yapmışım dedim. 

Old Town

Varşova'daki Old Town'ın, diğer tarihi şehirlerdekine göre farklı bir durumu var. Burası II.Dünya Savaşı'nda yerle bir edilmiş. Savaş bittikten sonra devlet insanların elindeki tüm hatıra fotoğraflarını toplamış. Ve bire-bir aynısını tekrar inşa etmişler.

Fazla büyük olmayan bu alanı 1 günde yürüyerek rahat bitirebilirsiniz. Görülmesi gereken yerlerin bir çoğu bu alan içerisinde.

warsaw, varşova, old town

warsaw, varşova, old town

Old Town Square Market

Pazarları ve insanları izlemeyi seviyorsanız uğrayacağınız meydan. Zaten Old Town içerisinde olduğundan büyük ihtimalle karşınıza çıkacaktır. El yapımı ürünlere ve sanatsal çalışmalara bir göz atabilirsiniz.

warsaw, varşova, square market



King Sigismund's Column(Kolumna Zygmunta)

Kale meydanındaki bu anıt Varşova'nın simgesi. Kral III.Zygmunt'un 1644'te yapılmış 30 metreden yüksek heykeli. Sanırım Osmanlı-Polonya Savaşı ile de bir ilgisi var. Tarihini merak ederseniz google yapabilirsiniz:)

warsaw, varşova, king sigismund's column


Warsaw Mermaid

Varşova'nın sembollerinden biri. Efsaneye göre 2 deniz kızı kızkardeşlerden birini temsil ediyor ve şehri koruduğuna inanılıyor. Old Town içerisinde karşınıza çıkacaktır. 

warsaw, varşova, warsaw mermaid

Palace of Culture and Science

II.Dünya Savaşı esnasında Stalin tarafından yaptırılmış devasa, muhteşem yapı. Adından anlaşılacağı gibi Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılıyor. En tepesine çıkıp şehri panoramik olarak görmek isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor. Komünizmi temsil eden önemli yapılardan biridir.

warsaw, varşova, palace of culture and science

Nowy Swiat

Varşova'nın en işlek caddelerinden biridir. İstanbul'daki Bağdat Caddesi'ne benzer. 


St. Anne's Church

Vilnius kadar olmasa da Varşova da güzel kiliselere sahip. Bunlardan en ünlüsü St. Anne's Church'tür. Kale meydanındadır. İlginizi çekiyorsa ziyaret edebilirsiniz.

warsaw, varşova, st. annes church

Warsaw Barbican

Varşova'da eski şehir ile yeni şehri birbirine bağlayan kapı. Aynı zamanda bir kaledir.



Statue of Little Insurgent

Savaşlarda zarar gören, hatta savaşmak zorunda kalan çocuklara dikkat çekmek için yapılmış anıt, Varşova'nın en önemli 2. sembolü. Old Town'a yakındır. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Warsaw Barbica duvarlarının dibindeydi

warsaw, varşova, statue of insurgent

Lazienki Palace ve Park

Varşova'da en çok keyif aldığım yerlerden biri oldu. Tam bir günümü buraya harcadım. Hem parkın tadını çıkardım hem 15 de kilometrelik yürüyüş ile sporumu yapmış oldum:) Kesinlikle gidin derim. Hatta bisiklet kiralayın. Şu fotoları görünce listenize alırsınız zaten:

warsaw, varşova, lazienki park

warsaw, varşova, lazienki park

warsaw, varşova, lazienki park

warsaw, varşova, lazienki park

warsaw, varşova, lazienki park


© 2018 aylakrobot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder