14 Kasım 2018

Prag'dan Yeme-İçme Notları


Prag(ya da genel olarak Çek Cumhuriyeti diyelim), daha çok çorbaları ve biraları ile öne çıkan bir mutfağa sahip. Cesnecka(sarımsaklı), gulasovka(gulaş çorbası), patates çorbası... deneyebileceğiniz çorbalardan bazıları. Biralar çok uygun fiyatlı ve lezzetli. O nedenle her türlü markayı denemenizi tavsiye ederim. Hatta bagajınızda yer varsa biraz doldurup gelin.

3 günlük gezimde uğradığım bazı mekanları sizinle paylaşayım. Hemingway Bar'daki yüksek fiyatlar dışında herhangi bir sorun yaşamadım.

Hemingway Bar


Kokteylleri meşhur küçük bar. İsim yapmış bir yer olduğundan oldukça kalabalıktır. İçeride boş yer olana kadar kapıda bekletiliyorsunuz. Ben beklemeyi sevmeyen biri olarak tam vazgeçecekken şans yüzüme gülmüştü. Turistik mekan olduğundan doğal olarak fiyatları yüksek. Ben rastgele bir kokteyl denedim, güzeldi. Ayrıca bazı içeceklerde piyango oynama hakkınız var. Kazı-kazana benziyor. Bana tabi ki bir şey çıkmadı.

Adet yerini bulsun diye gidebilirsiniz.

Zephyr Restaurant 



Czech Goulash(Beef Stew) with dumplings yemeğini tattığım mekan. Belki de çok acıktığımdandır, çok lezzetli gelmişti. Tavsiye ederim.

Kovlovna Apropos



Hemingway Bar'da tanıştığım iki yerlinin tavsiyesi üzerine gittim. Yemek çeşitlerinin bol olduğu bir mekan. Tavsiye edilir.

Friends Prague Bar&Club




Kahve molası vermek isterken ara bir yerde tesadüfi bulduğum bir mekan. Zaten çoğu kez turistik mekanlardan uzaklaşıp aralarda bir yerler keşfetmeye çalışırım. Bu da öyle lokal bir yerdi. Kahvenin yanında dondurmalı brownisi harikaydı. İsminde club ismi de geçtiğine göre akşamları konsepti değişiyor olmalı.

NEB.O



Bir Asya restoranı. Küçük şirin bir mekan. Çalışanları çok kibardı. Yemek ve şarapları lezzetli. Tavsiye ederim.

Golden Fingers

Linç edilmeyeceksem bu mekanı da paylaşmak istedim. Arkadaşlarınızda biraz eğlenmek isterseniz bu strip barı tavsiye ederim. Giriş ücretsiz ancak biralar çok pahalı(normalin 3-4 katı). Bir birayla saatlerce takılmanıza sorun çıkarmıyorlar. Nezih bir yer diyebilirim. Oldukça büyük.


© 2018 aylakrobot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder