01 Nisan 2020

Medellin Notları

medellin, comuna 13, colombia

Kolombiya'da Cartegena'dan sonraki durağım, bir çok insanın Narcos dizisinden veya Pablo Escobar isminden dolayı  çok sık duyduğu, belki de başkentine bile daha popüler olan şehri Medellin'di. Bu şehir ismini daha çok uyuşturucu kartelleri üzerinden duyurduğu için, giderken biraz ürkektim. Ancak beklemediğim şekilde çok modern ve çok güzel bir şehirle karşılaştım.
medellin, comuna 13, colombia


Burada 3 geceliğine 350.000 COP(yaklaşık 650TL) ödediğim Egina Hotelde kaldım. Hem lokasyonu, hem odaları hem de çalışanlarını çok beğendim. Tavsiye ederim.

Medellin ülkede metro hatları bulunan tek şehir. bu metrolarla hemen hemen önemli noktaların tümüne gidebiliyorsunuz. Ben baya faydalandım. 

İlk günün akşamında, El Poblado'da bir Couchsurfing etkinliğine katıldım. Uzun zamandır cs meeting'lerine katılmamıştım. Beni ilk şaşırtan şey etkinliğine gelen 20 kişiden 15'nin kadın olmasıydı. Bugüne kadar katıldığım CS etkinliklerinde erkekler ezici çoğunluğ sahip olurdu. Türkiye'den gelmiş olmam oldukça ilgi çekti, hemen hemen tümüyle çok güzel sohbetler ettik. Hatta bunlardan Erica, bir kaç ay sonra İstanbul'a geldiğinde tekrar görüşmüştük. Gittiğiniz ülkede yerel insanlarla takılmak gezinin kalitesini ve eğlencesini önemli oranda artırıyor.

Bu Medellin

   
Bu da İstanbul:)

Bu arada etkinliğin olduğu El Poblado, Medellin'in en hareketli bölgelerinden biri. Heryer güzel kafeler, barlar, restoranlar ve publar ile dolu. 

Medellin'deki bir günümü Guatepe'ye ayırmıştım. Orayı ayrıyeten anlatmam daha uygun olur çünkü bu rengarenk kasaba bunu hakediyor.

Medellin'deki diğer günümde, sabah erkenden Comuna 13 bölgesini kapsayan bir Free Walking Tour'a(zippyfreetour) katıldım. Bu bölge bir zamanlar Pablo Escobar daha sonra da Don Berna(şu an hapiste)'nın kontrolünde tuttuğu uyuşturucu kartellerinin bölgesiydi. Doğal olarak çok acılar çekmiş bir bölge. Bir zamanlar 25 yaşına kadar yaşayabilenlere şanslı deniliyormuş. Şimdi o günleri unuturmak için karadan bir çeşit teleferik(Escaleras Electricas de La Comuna 13) çekilmiş(çünkü çok tepede, yokuşluk bir bölge) ve bol bol sanatsal faaliyetler yürütülüyor. Her taraf grafitiler ve sokak gösterileri ile dolu. Tabi bizim gezdiğim kısımlar güvenli olduğu ve halen sıkıntı mahalleleri olduğu için bir gruba takılmanızı öneririm.





Comuna 13'ün oldukça tepede bir bölge olduğunu söylemiştim. Burada Medellin'i panoramik olarak görme şansını da yakalayabiliyorsunuz.




Bogota'da hatırlarsanız Botero Müzesine gitmiştim. Botero'nun şehri Medellin'dir ve şehir meydanının adı Plaza Botero'dur. Genelde kalabalık olan bir meydandır.




Şehrin bir diğer ilgi çekici noktası müzeye dönüştürülmüş bir mezarlık. Cementerio Museo de San Pedor ismindeki bu yer 1842'de şahsi olarak yapılmış ve 1998'de müzeye dönüştürülmüş. 




Medellin'de en hoşuma giden şey insanların diğer şehirlere kıyasla çok daha sıcakkanlı olmasıydı. Mesela yanımda pasaportumun orjinali olmadığı için dolar bozamadığım bir büroda bana biri kendi pasaportunu kullanarak hemen yardımcı olmuştu. CS'te tanıştığım bir kaç kişi yalnız gezgin olduğumu farkedince beni kendi başıma kesinlikle bulamayacağım Pueblito Paisa isminde çok güzel bir yere yemeğe götürdüler.





Medellin notlarım da bu kadar. Güzel kasabamız Guatepe ile devam edelim;)


© 2020 aylakrobot.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder