30 Mart 2020

Cartagena Notları

cartagena, kolombiya, colombia

Kolombiya'daki bir sonraki durağım ülkenin en turistik, en eski ve en renkli şehirlerinden biri olan Cartagena'ydı. Bogota'dan buraya uçuşla gece yarısı indim.
Buraya indiğimde nedense bana biraz ürkütücü. Belki geceyarısı olması, belki her tarafını takicilerin sarması. Yerli olduğunu anladığım bir kaç gençle birlikte taksi tuttuk, böylece masrafı bölüşecek. Kalacağım otelin lokasyonunu söyleyince hepsi bi durdu. Bir gezgin(veya turistin) kolay kolay tercih etmeyeceği bir bölgedeydi. Hotelin sadece notuna bakarak seçmiştim. Bana burada çok kalmamı, mümkünse Getsamini bölgesine geçmemi önerdiler. Fazla abartıyorlar diye düşünerek araçtan indim ve hotele doğru geçtim.

Lokasyonu ve odayı görünce moralim bozuldu. Burada 3 gece kalmam mümkün değildi. Biraz dinlenip sabah başka bir yere geçmeye çalışırım diyerek uyudum. Sabah para bozdurmak için dışarı çıktığımda sokaktaki gruplar bana bakıyordu, otel görevlisi yanıma gelerek tek başıma yürümemin tehlikeli olduğunu söyledi ve bana eşlik etti. Dönüşte Gesamini bölgesinden bir butik otel ayarladım ve buradan ayrıldım.

Kaldığım Fantastic House 5-6 odalı şirin bir pansiyon türü hoteldi. Hem odası hem de lokasyonu güzeldi. Getsamini, Cartagena'nın bir nevi old city idi. Aynı zamanda grafitilerin merkezi.

Fantastic House'taki odam

Odama yerleştikten sonra ilk iş olarak Free Walkin Tour'a katıldım. Free Walking toru'ları çok faydalı buluyorum. Hem zamandan kazanıyorsunuz hem de başka gezginlerle sohbet etme fırsatı yakalıyorsunuz. Bu tur ile Walled City, Plaza de La Trinidad, Plaza Santa Domingo, Torre del Reloj (Cartagena'nın merkezi diyebiliriz), Plaza Bolivar, Portal de Los Dulces, Castillo San Felipe ... gibi tarihi (aynı zamanda turistik) yerleri hallettim.

Torre del Reloj ve ben




Sonraki gün hotelde güzel bir meyveli kahvaltı ardından grafiti ve sokak çekimleri için yola koyuldum. Getsamini bölgesi size bunun için epey malzeme sunuyor. Gezerken beni zorlayan tek şey sıcaklıktı. Urfa'nın sıcağına alışmış biri olarak sürekli ter içinde kaldım. Bir ara Juan Valdez'de bir kahve arası verip hem dinlendim hem de gezi planları yaptım. 



kolombiya, cartagena

kolombiya, colombia, cartagena


Siz de benim gibi bir yazar Gabriel Garcia Marquez hayranı iseniz Casa de Gabriel Garcia Marquez'i ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Turla gittiyseniz rehber size epey şey anlatacaktır. Ama kendi başınıza gittiyseniz sadece heykeli görürsünüz. Ev kişisel mülk olduğu için sadece avlusu açık.

kolombiya, cartagena, gabriel garcia marquez


Cuchuco Menüsü(19.900 COP)

Cartagena'ya gelip de plajlarına gitmemek olmazdı. Bir sonraki gün tekne turu ve plaj için erkenden kalktım. Cartagena'da yüzmek için bir çok alternatif var. Rosario Adaları pahalı ve uzak olduğu için ben Playa Banco'yu tercih ettim. Aslında plaj benim için bir zorunluluk değildi ama plajları popüler olunca gelmişken gideyim dedim. Açıkçası bana sıradan geldi. Belki başka yerler daha güzeldir. Çalışanlar o kadar güvensizlik verdi ve sürekli para koparmaya çalıştı ki, yüzerken gözüm hep çantamdaydı. Unutmadan, burada meşhur Ocenario var, ancak ben balina veya yunus gösterilerine gitmediğim için (hayvan sömürüsü işler), sadece yanında bir foto çektirmekle yetindim. 




Cartagena notlarım da bu kadar. Bir sonraki durağım Medellin'de görüşmek üzere;)

© 2020 aylakrobot.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder