21 Kasım 2018

Kharkiv'den Yeme İçme Notları



Ukrayna mutfağı kabaca borscht(borş) çorbası, vareniki(Polonya'nın pierogisine benziyor), sirniki(genelde kahvaltılarda tercih edilen bir tür pankek), strudel(bir tatlı çeşidi) ve  krovyanka(ben denemedim, çünkü sonradan duydum) gibi tatlılarıyla ünlüdür. 

3 günlük Kharkiv gezimde uğradığım mekanları özetle paylaşayım.

Zuzu Brasserie(Restaurant)

Şehrin merkezinde cadde üzerinde kolay bir lokasyona sahip. Kharkiv'de en sevdiğim mekanlardan biri oldu. Yemek öncesi humus ve balık mezesi ikramları oldu. Türkiye dışında gezdiğim yerlerde ikramla karşılaşmam nadir olmuştur. Burası da o nadir yerlerden biri oldu.

Yemekte tavşan etli dolma, balık, tereyağı-ekmek, kırmızı şarabı tercih ettim. Fiyatlar mekana göre oldukça makul. Sadece hesapta kırmızı şarap için 1.5 kadeh yazılması ilginç geldi. Sorduğumda hacmine göre fiyat varmış. Bize de 1.5 luk getirmişler.




The Varenik

Sade ve şık bir tasarıma sahip. İnsanlar buraya daha çok yemek için geliyor ama biz Zuzu'dan sonra kahve içmek için uğradık. Fiyatları oldukça uygun.



Moskvich Bar

Kharkiv'in en popüler barlarından biri. Yerli ve yabancı bir çok insan mekanı dolduruyor. Belli bir saatten sonra cluba dönüşüyormuş, ama biz o saate kalmamıştık. Mekan büyük, şık bir tasarıma ve ambiyansa sahip. Fiyatlar mekana göre çok uygun. Biralar 60-65, shot kokteyller 150-250 grivna arasındaydı.(2017 sonu, şu anki kurlara göre bizim için halen ucuz mu bilmiyorum). Uğramanızı tavsiye ederim.



Argentina Grill

Kharkiv'e giden insanlara istisnasız en çok tavsiye edilen mekanlardan biri. Şehrin biraz dışında, uber veya taksi yapmanız gerekebilir. Evet, mekan iyi hoş, yemekleri lezzetli ama fiyatları Türkiye için biraz Ukrayana için çok tuzlu. Bunu bilerek gitmenizi tavsiye ederim. İsminden de anlaşılacağı gibi aklınıza ilk olarak Arjantin biftekleri gelecektir.





Bolero

Kharkiv onlarca gece kulübü barındırıyor. Biz de birisini deneyelim dedik ve kaldığımız yerin işletmecisinin de tavsiyesiyle Bolero'ya gittik. Ne kötü ne de çok iyi diyebilirim. Güzel dans gösterileri oluyor. Fiyatları bir club için makul. Gece 12 den sonra hareketleniyor. Öncesinde aşağıdaki gibi boş bir fotoğraf çekebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere Türkiye erkeği popülasyonu çok yüksek:)


Churrasco Bar

Kharkiv'de en keyif aldığım mekan oldu. Bunun sebebi sadece uygun fiyatlı bol yemekler değil, couchsurfing'den tanıştığım Tanya ve erkek arkadaşıyla olan koyu sohbetti. Gittiğiniz yerlerde yerlilerle iletişim kurmanın en güzel yanlarından biri sizi lokal yerlere götürmeleri. Bir diğeri ise kültürel bir çok şey paylaşabilmeniz. Bu ikili Ukrayna'da siyaset konuştuğumuz tek çift oldu. Farklı görüşlere sahiptiler. Bir ara daha fazla sormayayım yoksa araları bozulacak gibi dedim:)

Özetle mekan çok güzel. Bazı akşamlar canlı müzik var. Biz ona denk geldik. Menüleri zengin ve uygun fiyatlı. Mutlaka uğramalısınız.




Pushka Restaurant

Kharkiv için lüks denilebilecek mekanlardan biri çünkü fiyatları çok yüksekti. Özel bir yemek değilse veya bütçeniz kısıtlıysa tavsiye etmiyorum. Yemek için pek alışık olmadığım bir önlük verdiler.


Lviv Handmade Chocolate

Kharkov'da sevdiğim bir başka mekan burası oldu. İki defa gittik. Kahve ve çikolataya doyacaksınız. Hediye almak istiyorsanız buradaki yüzlerce çikolata çeşidinden birini seçebilirsiniz. Tabi seçmekte zorlanabilirsiniz. Uğramanızı tavsiye ederim.




© 2018 aylakrobot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder