15 Mart 2020

Güney Amerika'dan Notlar


Yaklaşık 1.5 yıl önce yaptığım bir aylık Güney Amerika gezisi ile ilgili yazıma ancak başlayabiliyorum. Ertelemeyi hiçbir zaman tasvip etmeyen biri olarak kendimden utandığım bir durum.
Şunu anladım ki, bir çok yazı gibi gezi yazılarını da vaktinde yazmak gerekir. Mümkünse gezerken yazın. Ertelediğiniz her geçen gün o daha da ağırlaşıyor. Tekrar notları, fotoğrafları toparlamak, tecrübelerinizi hatırlamaya çalışmak zorunda kalıyorsunuz.

Çok fazla uzatmadan notlarıma geçeyim. Kolombiya çok büyük bir ülke. Bir ayınızı rahatlıkla buraya ayırabilirsiniz. Hatta imkanınız varsa, dönüş vakti için esnekliğiniz varsa bir süre burada kalmayı düşünebilirsiniz. Ancak kurumsal bir firmada çalışan ve yıllık izni belli olan bir kişi olarak bu geziye ancak bir ay ayarlayabildim.

Başlangıçta kafamda sadece Kolombiya vardı. THY'nin Bogota'ya direk uçuş varlar. Ancak dönüş biletimi mil programıyla almak istediğimden ve Kolombiya'dan dönersem çok yüksek bir vergi ödeyeceğimi farkettiğimden diğer alternatifleri araştırdım. Baktım Arjantin'den dönüş için vereceğim vergi bunun çok altında, ben de o aradaki farkı bir ülkeyi daha görmeye ayırırım dedim. Sonra baktım Kolombiya'dan Arjantine'de uçak biletleri çok yüksek, o zaman aradaki Peru'ya da gideyim dedim. Hem Pachu Pichu'yu da görmüş olurum:)






Velhasıl bir ayımı üç Güney Amerika ülkesine yaymak zorunda kaldım: Kolombiya, Peru ve Arjantin. Tabi ki en fazla vakti Kolombiya'ya ayırdım. Belki zaten yapıyorsunuzdur ama yine de yazmam da fayda var, mil programı ile uçak bileti alacaksanız ödeyeceğiniz vergiye çok dikkat edin. Milinizi boş yere harcayabilirsiniz. Zaten zor birikiyor o da boşa gitmesin.

Güney Amerika seyahatime böyle bir giriş yaptıktan sonra Kolombiya ile gezi yazılarıma başlıyorum. Tıklayın:)

© 2020 aylakrobot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder